Standbouw

Misschien ben je wel eens op een beurs geweest? Beurs zijn vaak grote evenementen waarbij veel bedrijven tegelijk hun diensten of producten ten toon stellen in grote hallen of ruimtes. Denk maar eens aan een vakantie beurs, of de Huishoud beurs. Je ziet dan veel stands van bedrijven waarin je uitgenodigd wordt om je te verdiepen in het aanbod van deze of gene partij. Zo’n stand maken ze meestal niet zelf. Hiervoor wordt een standbouwer zoals The Inside ingehuurd.

Standbouw

Standbouw is het ontwerpen, creeëren en bouwen van een beursstand. Samen met de opdrachtgever gaat een bouwer aan de slag om de stand zo optimaal mogelijk vorm te geven en in te richten voor beurzen, soms zelfs voor één specifieke beurs. Afhankelijk van het publiek of het doel van een beurs kan een opdrachtgever de stand immers een andere look en feel of inrichting willen geven.

Inrichting

Dat betekent dat een stand moet worden ingericht met aparte meubels, denk maar aan relaxte stoelen om klanten in te ontvangen, lampen en spots voor verlichting, maar misschien zelf wel een complete bar, om gasten in welkom te heten.
Daarnaast moet er natuurlijk nagedacht worden over het materiaal en de kleur. Over het effect van kleuren op mensen zijn hele boekwerken geschreven en er zijn complete studies aan gewijd.

Binnen of buiten

In nederland denk je natuurlijk al snel aan beurzen binnen, maar er valt natuurlijk ook genoeg buiten te beleven. Stands kunnen ook worden ingezet op bepaalde festivals, feesten of andere evenementen. Ook daarbij moet een standbouwer dan rekening houden. Bijvoorbeeld door een tent design of andere overkapping te integreren in het ontwerp van de stand.