Scooter verzekering

Wanneer je in het bezit bent van een kentekenplichtig voertuig, is het ook verplicht om een verzekering af te sluiten. Alle motorvoertuigen op de Nederlandse wegen moeten dus verzekerd zijn, zo ook een scooter. Of je nu een bromfiets of een snorfiets hebt, een WA verzekering is altijd nodig. Maar wat is dat nou precies, een WA verzekering? Het is belangrijk om te weten dat er allerlei soorten verzekeringen verstaan. De ene polis verzekerd meer dan de ander, een belangrijke keuze dus!

Wat voor soort scooterverzekering is verplicht?

Het is dus verplicht je scooter te verzekeren. Wanneer je dit niet doet, loop je niet alleen kans op een grote kostenpost bij een aanrijding, maar loop je ook kans op hoge boetes. De RDW checkt steekproefsgewijs of voertuigen een geldige verzekering hebben. Wanneer dit niet het geval is zul je een boete ontvangen. Ook wanneer je gestopt wordt door de politie loop je kans dat je bekeurd wordt.

Een minimale vereiste is de WA verzekering. Het verzekeren van andere elementen, zoals diefstal of ruitschade, is optioneel en niet verplicht.

Wanneer je geen gebruik meer maakt van je scooter, is het handig om het kenteken te schorsen. Door het te schorsen geef je aan dat de scooter niet meer op de openbare weg komt. Vanaf dat moment ben je ook niet meer verplicht om je scooter te verzekeren. Het is vanaf dat moment echter streng verboden om met je scooter de openbare weg te betreden. Doe dit dus alleen wanneer je de scooter echt niet meer gebruikt en bijvoorbeeld binnen in een garage of schuur kunt laten staan. Het bovenstaande geldt uiteraard ook voor electrische scooters.