Welke scooterverzekering kun je het beste afsluiten?

Er zijn verschillende soorten verzekering voor je scooter. Van heel basic to zeer uitgebreid. Maar welke verzekering kun je nu het beste afsluiten? Moet je diefstal en ruitschade mee verzekeren, of hou je het toch bij een WA verzekering? Dit is geheel situatie afhankelijk.

Er spelen verschillende factoren mee bij het afsluiten van een verzekering. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van je scooter en de regio waarin je rondrijd en je scooter parkeert. Wanneer je een scooter hebt met een lage dagwaarde, is het vaak overbodig om een diefstalverzekering af te sluiten. Je betaald immers elke maar extra premie, terwijl de scooter eigenlijk niet veel meer waar is. Daarnaast is de buurt waarin je woont belangrijk. Een scooter loopt in het centrum van Amsterdam nu eenmaal een grotere kans om gestolen te worden dan op het platteland van Friesland. Overigens wordt hier ook rekening mee gehouden bij het berekenen van de premie. De premie in Amsterdam zal waarschijnlijk hoger uitvallen dan in Friesland.

Mocht je scooter erg veel waard zijn, dan is het misschien verstandig ome en all-risk verzekering af te sluiten. Zo ben je altijd verzekerd en zal zelfs schade door jezelf aan je eigen scooter uitbetaald worden. Dat is wel een prettig idee.

Al met al is het dus vooral een afweging die je zélf moet maken. Er valt niet te zeggen welke keuze de beste is, het gaat erom wat je zelf belangrijk vindt en hoe groot de risico’s op schade en/of diefstal zijn.