Occasions in Duitsland kopen

Elk jaar kopen duizenden particulieren een occasion in Duitsland. Ze kiezen voor een luxe BMW, Mercedes, Audi, Porsche of juist een degelijke Volkswagen die ze op websites als Mobile.de en AutoScout24.de hebben gevonden, waarna ze zelf of via een importbedrijf de auto aanschaffen en importeren.

De belangrijkste reden om occasions in Duitsland te kopen is dat het enorm veel geld bespaart. Tenminste, dat zeggen de vele aanbieders die auto’s importeren vanuit het buitenland. Meestal is dit vanwege het grote aanbod vlak over de grens en de lage prijzen. Maar hoeveel geld kan je eigenlijk besparen als je een occasion in Duitsland koopt? Per slot van rekening moet je als koper ook extra kosten maken bij het invoeren van een auto. Kosten die je niet maakt als je de wagen gewoon in Nederland koopt.

Kosten die je maakt om een auto te importeren:
• kosten voor transport
• het keuren van de auto in Nederland door de RDW
• verzekering
• tijdelijke kentekenplaten als de auto naar Nederland wordt gereden. Dit is dus niet nodig als de auto op een autoambulance naar Nederland wordt vervoerd.
• BPM die moet worden afgedragen. Deze wordt voor een personenauto deels berekend over de CO2 uitstoot, zodat een grote diesel duurder is dan een klein benzinemodel. Zeker voor occasions geldt echter dat de BPM flink lager is dan voor een nieuwe auto zodat het desondanks toch vaak de moeite loont om te importeren.

Occasion in Duitsland voor een lager bedrag

Ondanks deze extra kosten is het toch heel goed mogelijk om een occasion in Duitsland te kopen voor een lager bedrag dan u in Nederland zou betalen. Een Volvo V70 diesel van een jaar oud kost hier al gauw 35.000 euro. In Duitsland betaalt u voor een vergelijkbare auto 24.000 euro. Inclusief de kosten voor BTW, BPM en invoer ligt deze prijs uiteindelijk op 30.000 euro, wat altijd nog een voordeel betekent van 5000 euro!

Uw oude auto inruilen

Een auto importeren loont dus in de meeste gevallen. zeker financieel. Het enige nadeel van occasions in Duitsland kopen is dat je er je oude auto niet kan inruilen. Een optie is dan natuurlijk om deze op Marktplaats te zetten, maar met AutoImportadvies is dat niet nodig. U kunt uw auto namelijk gewoon bij ons inruilen! Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met ons op.