Natuurparken in Canada

Rondreizen door Canada: De natuurparken

Veel mensen die een rondreis Canada maken gaan voor al het natuurschoon. Canada beschikt namelijk over veel prachtige natuur en een groot aantal natuurparken, maar welke van deze natuurparken mag je nou echt niet missen? In dit artikel behandelen we de top 3 natuurparken in Canada(volgens ons).

Jasper National Park
Het eerste natuurpark dat je echt niet mag missen tijdens jouw rondreis is het Jasper National Park. Dit natuurpark is bijna 11000 vierkante kilometer en zit vol met bossen, wilde rivieren, ruige bergen en gletsjer. Ook vind je in dat park de hoogste berg van Alberta genaamd Mount Columbia, deze berg is ongeveer 3800 meter hoog. Naast alle prachtige natuur is er in Jasper National Park ook veel wildlife te vinden, zo vind je er zwarte bergen, coyotes, wolven, elanden en herten.

Rondreizen door Canada

Banff National Park
Dit park kenmerkt zich door zijn gletsjers, bossen, rivieren, valleien en bergen. Het park is opgericht in 1883 en was het eerste officiƫle natuurpark van Canada. Banff National Park is perfect voor degene die van lange (ruige) wandelingen houden of houden van mountainbiken. Fenland Trail en Hoodo Trail zijn de bekendste en leukste wandelpaden in dit Nationale park.

Yoho National Park
Dit is een wat kleiner natuurpark, maar beschikt wel over veel pracht. Yoho National Park staat voornamelijk bekend om zijn watervallen, maar beschikt ook over besneeuwde bergtoppen, meren en bossen. Yoho National Park ligt vlakbij Banff National Park, dus ze zijn perfect op elkaar aan te sluiten als je een rondreis maakt. Yoho National Park beschikt over de hoogste watervallen van Canada.

Naast deze 3 prachtige natuurparken reden wij ook nog de natuurparken, Glacier, Kluane en Pukaskwa aan. Ook erg mooie parken om te bezoeken als je in Canada bent.

Voor meer informatie over Canada kan je naar www.goedkoperondreis.com gaan.