Een groepsuitje in Leeuwarden

Leeuwarden is een bloeiende stad met een uitgebreid winkelaanbod. De belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (ook wel Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek.

Doordat in 2012 het Wilhelminaplein, ook wel Zaailand genoemd, geheel op de schop is gegaan is ook een deel van de binnenstad van Leeuwarden geheel veranderd. In 2013 is het Fries Museum geopend aan het Wilhelminaplein, ontworpen door de bekende Nederlandse architect Hubert-Jan Henkert.

42.000 m2 aan winkels
Het retailpark De Centrale zit aan de rand van het centrum waard vroeger de PEB Centrale zat (Provinciaal Elektriciteits Bedrijf), dat later is opgegaan in Nuon. Toen de PEB Centrale in 1989 verdween kwam er 7 hectare grond te koop. Een projectontwikkelaar heeft destijds de grond gekocht en er een winkelterrein van 12.000 m2 van gemaakt. De eerste winkel werd in 1991 geopend. Vooral winkels met een grote verkoopoppervlakte, zoals de Media Markt, zijn hier gevestigd, net als enkele speciaalzaken en bouwmarkten. In totaal zal er in de komende jaren nog eens 13.000 m2 worden bijgebouwd, waardoor het totale winkeloppervlak op 42.000 m2 uitkomt.

Uitgaansleven
Voor wie van het uitgaansleven houdt is Leeuwarden een uitstekende stad om te vertoeven. Ideaal ook voor een groepsuitje in Leeuwarden. Meer dan 100 horecagelegenheden, zoals veel kroegen, een aantal feestcafés en een grote discotheek, de Club Red, zijn er te vinden. Club Red zit sinds 31 mei 2012 op het Ruiterskwartier. Stappen kun je er tot in de kleine uurtjes: alle horeca sluit om 3 of 5 uur ’s nachts met een geleidelijke uitstroom tot 6 uur.