De vuurwerk tijd komt er weer aan

De december maand van 2013 is aan gebroken. Dat betekend dat iedereen weer naar de feestdagen toe leeft. Als aller eerst hebben we sinterklaas in Nederland, vervolgens kijkt men uit naar de gezellige kerstdagen en als afsluiter hebben we oud en nieuw. De vuurwerkliefhebbers kijken al veel langer uit naar oud en nieuw en zijn al helemaal in hun element. Echter moeten ze nog even wachten.

De vuurwerk regelgeving in Nederland

In Nederland zijn er zeer strenge regels verbonden aan het kopen en het afsteken van vuurwerk. Zo mag vuurwerk alleen gekocht worden op de laatste drie verkoop dagen van het jaar. Bestellen kan gelukkig wel eerder in verschillende webwinkels, maar het ophalen duurt nog even. Ook mag het afsteken maar een zeer korte periode. 10 uur in de morgen op 31 december mag het geknal beginnen en dit moet afgelopen zijn om 2 uur ’s nachts.

Vuurwerk winkels in Nederland

Iedere dorp of stad heeft wel een aantal lokale vuurwerkdealers. Vaak zijn dit fietsen winkels en of andere winkels die in de laatste maand van het jaar nog iets extra’s bij willen verdienen door de verkoop van vuurwerk. Ook heb je vuurwerkwinkels die landelijk vele vestigingen hebben. Een goed voorbeeld hier van zijn Welkoop vuurwerk, de vuurwerkwinkel van Welkoop en Boerenbond vuurwerk, deze twee dealers verkopen namelijk aan het eind van het jaar samen hun vuurwerk in een webwinkel. Door dat er zoveel ophaal vestigingen zijn is het voor iedere Nederlander interessant om hier het vuurwerk te bestellen.