Gebarsten scherm? Geen paniek!

Met grotere, mooiere, duurdere en dunnere smartphones is de kans dat het scherm breekt zodra deze een keer valt een stuk groter geworden. De meeste mensen die een telefoon met een barst in het scherm hebben, kunnen de telefoon nog wel goed gebruiken, maar heel fijn is het natuurlijk niet. Het is veel lastiger om iets op te zoeken en het kan gebeuren dat je telefoon niet meer goed reageert op aanrakingen van je vinger.

Tot nu toe zijn er twee opties voor mensen met een barst in hun scherm. Optie één: een nieuwe telefoon aanschaffen. Dat is natuurlijk wel een erg prijzige optie, zeker als je vorige telefoon nog zo goed als nieuw was.
Optie twee: de telefoon naar bijvoorbeeld een shop brengen ter reparatie. Dan is het vervelende wel dat je je telefoon vaak meerdere weken kwijt bent en de reparatiekosten zijn vaak vrij hoog.

Waarom zou je nu niet zelf je scherm vervangen? Op verschillende websites kan je tegenwoordig Iphone schermen kopen, van Iphone 4 tot Iphone 6s. De reparatie is heel simpel, zeker met het reparatiesetje dat je meegeleverd krijgt.

Je begint altijd met de schroefjes in de case los te schroeven. Zodra dat is gebeurd, kan je met een zuignap het scherm een stukje lostrekken en hem een kwartslag draaien. Je krijgt dus nu een telefoon die open is aan drie kanten en die nog maar aan 1 korte kant verbonden is met het scherm. Leuk, nu kan je je telefoon van binnen bekijken. Met een kruiskopschroevendraaiertje draai je kleine schroefjes los aan de binnenkant van de telefoon. Daarna moet je de connectoren waarmee het scherm is verbonden loshalen met een tool dat een pry-tool genoemd wordt. Je kan nu je scherm vervangen en de connectoren weer aansluiten aan het scherm of eventueel de connectoren vervangen door nieuwe. Schroef alles binnen in de telefoon weer vast en zorg ervoor dat je de schroefjes weer op dezelfde plek vastschroeft: deze verschillen namelijk van lengte.

Klik het scherm weer vast in de behuizing en schroef de kleine schroefjes aan de zijkant van de telefoon weer vast.