Chips met een dip

Chips serveren

Chips serveren lijkt misschien niet erg origineel, maar als je het serveert met twee heerlijke dipsauzen, zal iedereen er van smullen. Voor deze twee sausjes en de chips ben je ongeveer €2,60 kwijt, er van uitgaande dat je de kruiden uit je eigen kruidenlade gebruikt en nog een pot mayonaise en fles chilisaus hebt staan. Mocht je bepaalde kruiden niet in huis hebben, laat deze dan weg of vervang deze door een andere kruiden die jij er goed bij vindt passen.

Nodig (voor heel veel hapjes chips)

2 Zakken naturel chips

Voor het pittige sausje:

4 eetlepels mayonaise

2 eetlepels kwark

3 teentjes knoflook

Snufje paprikapoeder

Snufje cayennepeper

Snufje zout

 Voor het frisse sausje:

2 eetlepels mayonaise

3 eetlepels kwark

1 eetlepel chilisaus

1 eetlepel bieslook uit de tuin of uit de vriezer

Peper & zout

Voor het pittige sausje:

1: Voeg de kwark bij de mayonaise, meng deze goed

2: Pers de knoflook uit, voeg deze aan het sausje toe

3: Voeg naar smaak paprika poeder, cayennepeper en zout toe aan de dip

Voor het frisse sausje:

1: Voeg de kwark bij de mayonaise, meng deze goed

2: Voeg vervolgens de chilisaus en peper en zout naar smaak toe aan de dip