Spreken in het openbaar

Leren spreken in het openbaar

Heb jij ook last van nachtmerries en slapeloze nachten als je eens een keer moet spreken in het openbaar? Bij veel mensen wekt alleen de gedachte van het spreken in het openbaar al enorme paniekgevoelens op. Dat is helemaal niet nodig, want zelfvertrouwen kun je leren, waardoor het spreken in het openbaar als vanzelf gaat.

Spanning en zenuwen

Veel mensen vinden spreken in het openbaar of het geven van een presentatie voor een groep mensen moeilijk en spannend, om er maar helemaal niet aan te denken dat je zomaar ineens een microfoon onder de neus wordt geduwd. Met professionele hulp kun je echter het spreken in het openbaar leren, en daarmee dus ook het presenteren. Je kunt namelijk je zenuwen leren beheersen, zodat je ook onvoorbereid een speech kunt geven of zelfs een complete discussie kunt leiden.

Presentatie training

Bij het leren spreken in het openbaar wordt je stap voor stap uitgelegd waar een goede presentatie aan moet voldoen. Dit gaat veel verder dan alleen maar het doel, de structuur en de inhoud. Daarbij worden ook de presentatietechnieken, de verbale en non-verbale communicatie technieken alsook het effect van het gebruik van de stem uitgebreid behandeld. Je kunt hiermee ook je leiderschapsvaardigheden drastisch verbeteren. Je leert een overtuigende presentatie te houden en hoe je het verhaal boeiend kunt houden en de aandacht van je publiek vast kunt blijven houden. Je leert hoe je ontspannen en zelfverzekerd over kunt komen en ook hoe je handig kunt inspelen op onverwachtse gebeurtenissen tijdens je presentatie.