Een opleiding Webdesign volgen

Websites leren maken

Een opleiding Webdesign is geschikt voor iedereen. Er is niet echt een specifieke voorkennis nodig om deze opleiding te kunnen doen. Uiteraard is wel enige affiniteit en algemene kennis van het gebruik van een computer vereist, want het ontwikkelen van een website doe je natuurlijk op een computer. Je moet dus kunnen omgaan met een computer, met Windows, hoe je surft op internet en je moet weten hoe je bestanden en mappen kunt beheren.

Webdesign leren kost tijd

Een opleiding Webdesign is best wel een pittige opleiding. Het is niet eens zo moeilijk, maar het vergt gewoon veel van jezelf en van je vrije tijd. Alles wat je leert tijdens de opleiding Webdesign ga je namelijk zowel tijdens de opleiding als thuis oefenen en in de praktijk brengen. Je krijgt naast het volgen van de lessen dus ook te maken met het noodzakelijke huiswerk.

Dag- of avondopleiding

Om het voor iedereen mogelijk te maken om de opleiding Webdesign te kunnen volgen wordt deze zowel als dagopleiding als avondopleiding aangeboden. De dagopleiding omvat 1 dag per week, 5 weken lang. De avondopleiding omvat 1 avond per week, 10 weken lang. Beide opleidingen omvatten dus 10 dagdelen.

Zowel tijdens de dagopleiding Webdesign als de avondopleiding komen alle aspecten voor het ontwerpen en ontwikkelen van een goede, professionele website aan bod. Ook het goed vindbaar maken van je website in zoekmachines als google en dergelijke komen uitgebreid aan bod, net als alls grafische aspecten voor een overzichtelijke en goed werkende website. Het oog wil natuurlijk ook wat.