Sportkleding

Sportkleding

Mensen sporten ter ontspanning en om in vorm te blijven. Sporten kan op vele manieren mensen kunnen naar de sportschool gaan, ze kunnen hardlopen (alleen en samen), fietsen, zwemmen en nog vele andere sporten.Elke sport heeft zo zijn eigen sportkleding zo hebben voetballers en hardlopers totaal verschillende kleding als schaatsers of judoka’s. Zo heeft elke sport zijn eigen specifieke kleding die geschikt is om te dragen.

Tegenwoordig is niet alleen functionaliteit van belang maar zeker ook de uitstraling van de kleding, hoe zie ik eruit? Maar de functionaliteit van de kleding moet niet onderschat worden omdat omstandigheden tijdens het sporten vaak veranderen moet de kleding hierop worden aangepast. Zo kan tijdens het sporten de weersomstandigheden sterk veranderen. Het plotseling warmer of kouder worden kan voor oververhitting of onderkoeling zorgen.

Kleding per sport

Hardlopen/fitness

Mensen die willen hardlopen hebben een topje/tshirt en een broek/legging nodig. Daarnaast is een paar (goede) hardloopschoenen erg belangrijk voor het plezier en comfort van het lopen. Voor mensen die het professioneler willen aanpakken is een hartslagmeter een perfecte aanvulling op het trainingsschema.

Voetballen

Voetballen is een teamsport waarin door de weeks getraind wordt en de weekenden vaak voorzien zijn van een wedstrijd. Voor de training zijn nodig: voetbalschoenen, scheenbeschermers, voetbalbroek en een thsirt. In de winterperiode is het aan te raden ook een trainingspak voor de training te hebben.

De wijdstrijdspullen lijken veel op de trainingspullen ook hier heeft men voetbalschoenen (soms zijn dit andere dan op de training), scheenbeschermers en een voetbalbroek nodig. Het team speelt allemaal in de club kleuren deze tshirts, broek en sokken worden veelal gesponsord door bedrijven. Dit soort kleding kun je eenvoudig en snel bestellen bij gespecialiseerde shops zoals 247voetbalshop.nl.

Naast voetbal maken andere teamsporten als bijvoorbeeld hockey gebruik van dezelfde uitrusting als bij voetbal alleen hebben de schoenen (geen) kleinere noppen als de voetbalschoen.

Uitzondering

De uitzondering van sporten waarbij geen speciale kleren nodig zijn. Zijn de concentratie sporten zoals dammen/schaken/darten etc.