Geld besparen op je verjaardagsfeest

Vier j verjaardag

Je verjaardag wil je groots vieren, maar je bankrekening laat dit niet toe? Zo vier jij jou verjaardag als nooit te voren, maar dan wel met een klein budget!

  • Verstuur dit jaar een E-card als uitnodiging. Een leuke e-card maakt al snel een leuke uitnodiging. Dit scheelt telefoontjes en postzegels.
  • Thuis vieren. Vieren bij vrienden/familie die grote tuin, kelder, garage hebben
  • Wees een beetje kritischer bij het opstellen van de gastenlijst dan normaal. Nodig je oud tante die toch alleen maar in een hoekje zit dit jaar niet uit. Nodig alleen de gasten uit die je écht op jou feestje wilt.
  • Wil je graag koffie en thee met taart serveren? Kies dan voor soesjes uit de vriezer in plaats van taart. Koop ook een bus poedersuiker. Laat de soesjes ontdooien, leg ze op een grote schaal, hier wat poedersuiker overheen en het ziet er smakelijk en feestelijk uit.
  • Versier de feestlocatie met artikelen van de wibra, zeeman of action, hier kosten vlaggetjes vaak maar een euro! Zo kun je makkelijk veel geld besparen.
  • Gebruik dit jaar geen plastic bekers, papieren bordjes en wegwerp bestek maar ga gewoon afwassen! Heb je niet genoeg servies? Misschien mag je van vrienden wel wat glazen en borden lenen.
  • Een DJ kost tegenwoordig minimaal 400 euro, een bandje misschien nog wel meer. Je kunt dus veel geld besparen op de muziek. Vraag daarom in je vriendenkring rond wie er een goede muziek installatie heeft en brand een aantal leuke CD’s. Geef elke CD een thema zodat je de muziek kunt aanpassen aan de sfeer, verder heb je er geen omkijken meer naar. Ook een goed idee is om spotyfi te gebruiken (gratis muziek afspeelprogramma voor op je laptop). Maak één of meerdere leuke afspeellijsten naar je eigen smaak of aangepast op het thema. Je neefjes vinden het trouwens vast ook leuk om de muziek te verzorgen!

En natuurlijk kun je veel geld besparen op de hapjes, dus maak de hapjes zelf! Kijk voor budget recepten voor je feest bij de recepten van Miep.

Mocht je nu echt 0,0 budget hebben, maar wel zwaar de behoeft hebben aan een leuk feest? Geef dan eens een ‘American party’ of ‘Amerikaanse fuif’. Laat iedereen zelf iets meenemen. Je kunt op de uitnodiging zetten wie wat mee moet nemen of deel je genodigden in groepjes, groep 1 zorgt voor wijn, groep 2 voor bier…. Enz

Have fun!