Mediation bij echtscheiding

Als jij en je partner willen gaan scheiden, dan is het een vrijwillige keuze van jullie beiden of je een echtscheiding mediator wilt inschakelen of niet. Er bestaat geen wet die jullie verplicht om mediation bij echtscheiding toe te passen en een mediator in te schakelen. Het is echter wel wettelijk verplicht om een echtscheiding advocaat in te schakelen. Om te kunnen scheiden moet een er namelijk een verzoekschrift door een advocaat worden ingediend.

Als er toch een advocaat moet worden ingeschakeld, waarom zou je dan toch nog kiezen voor mediation bij echtscheiding of scheiding? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel.

Sneller scheiden

Om te beginnen gaat een echtscheiding met mediation veel sneller dan wanneer je allebei een advocaat inschakelt die vervolgens allerlei juridische procedures moeten doorlopen.

Goedkoper uit elkaar

Mediation bij echtscheiding zorgt ervoor dat je veel goedkoper kunt scheiden. Als je het samen eens bent, hoef je namelijk geen extra juridische procedures te doorlopen en je hoeft maar één advocaat in te schakelen die het gezamenlijke verzoekschrift namens jullie beiden opstelt. Zonder mediation (zoals bij mediationregionoord.nl) zou je daarvoor allebei een advocaat moeten inschakelen, waardoor het allemaal veel langer gaat duren en de kosten ook veel hoger zullen zijn.

Zelf oplossen
Doordat je samen voor een oplossing zorgt en zelf maatregelen treft over zaken als het verdelen van de spullen, partneralimentatie, kinderalimentatie, co-ouderschap en dergelijke zullen de afspraken beter bij je passen en aan je wensen voldoen dan wanneer je het laat doen door advocaten en een rechter.