Netsuite, Cloud ERP

Nestuite logo

Bedrijven maken er al in grote getale gebruik van, ERP. Deze afkorting staat voor Enterprise Resource Planning en het kan veel positieve veranderingen voor het bedrijf meebrengen. ERP integreert doormiddel van bepaalde software alle functies en afdelingen binnen het bedrijf in één compleet systeem en stroomlijnt hiermee alle informatie en alle processen door de gehele organisatie. Doormiddel van een gedeelde database die door alle afdelingen gebruikt kan worden. Dit houdt simpelweg in dat de marketingafdeling en de verkoopafdeling bijvoorbeeld, allebei gebruik kunnen maken van de gecentraliseerde informatie. Alle afdelingen maken gebruik van dezelfde informatie en er kunnen ook makkelijk aanpassingen gemaakt worden, die vervolgens alle afdelingen kunnen zien. Er zitten veel voordelen aan dit principe en er bestaat nu ook de mogelijkheid voor Cloud ERP. Dit is een oplossing die volledig gericht is op de Cloud. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de implementatie goedkoper kan zijn en het ook voor de IT afdeling minder grote veranderingen met zich meebrengt.

Wat is Netsuite

Een voorbeeld van een Cloud ERP oplossing is Netsuite. Ook Netsuite maakt gebruik van een centrale database, waar vervolgens elke afdeling mee kan werken en veranderingen door kan voeren. Deze veranderingen kunnen zijn: orders plaatsen, urenregistratie of de financiële administratie. Netsuite en haar Cloud ERP oplossing zijn al behoorlijk populair in landen als het Verenigd Koninkrijk of in Amerika. Ook in Nederland is deze oplossing nu beschikbaar en voor bedrijven kan dit heel veel voordelen meebrengen. Voordelen van het implementeren van een Cloud ERP systeem kunnen zijn: doorlooptijden verbeteren, klanttevredenheid verhogen, administratie gemakkelijker maken of de voorraadkosten verlagen. Dit zijn zomaar een paar belangrijke voordelen, maar er zijn er nog veel meer te noemen. Centraal staat eigenlijk bij Netsuite om de organisatie te optimaliseren en te monitoren.

Bedrijven zijn vaak aan veranderingen onderhevig en het grote voordeel van een Cloud ERP systeem is dat dit flexibel is en gewoon mee kan veranderen. Als er echt sprake is van een grote groei, dan kunt u eventueel voor een groter of uitgebreider systeem kiezen en dit kan doormiddel van het upgraden van het systeem. Cloud ERP is voor elk bedrijf geschikt, zo ook voor bedrijven die verkopen doen via het internet. Het is mogelijk om uw webshop of website direct te integreren in het systeem en ook zo kunt u specifieke informatie gemakkelijk bijhouden. Netsuite kan enorm veel bieden en daarom is het ook aan te raden om eens met een Cloud ERP consultant de mogelijkheden te bespreken.