Budget barbecue

Het weer is dan misschien niet iedere dag even geweldig, maar er zijn toch wel al een aantal dagen geweest dat wij hebben kunnen barbecueën. Ik doe het vooral voor Roel, want die vindt het heerlijk. Een tijdje geleden wilde ik wat vrienden uitnodigen om in het weekend te komen barbecueën, want het zou heerlijk weer worden. Ik zat alleen een beetje in over de kosten. Ik wil niet karig over komen, maar voor zeven volwassenen en vier kinderen een barbecue verzorgen kosten natuurlijk nogal wat. Maar, ik heb natuurlijk mijn creatieve brein gebruikt! Mijn tips om geld te besparen op de BBQ:

Speciaal voor de kids had ik saté stokjes met mini knakworstjes om en om met een stukje ananas. Deze vielen zeker in de smaak!

Stokjes zijn altijd in, dus ook heb ik saté stokjes gemaakt met frikadel en paprika. De frikadellen uit de vriezen, laten ontdooien, in zessen gesneden. De paprika’s schoongemaakt en ook gesneden. Vervolgens aan de prikker geregen met om en om een stukje frikadel en een stukje paprika. Deze waren overigens ook lekker snel klaar!
Verder had ik ‘vispakketjes’ gemaakt met zalm, groente en kruidenkaas in zilverfolie voor op de barbecue. Die waren ook super lekker en erg simpel om te maken.

Ook had ik hamburgers uit de vriezer. Deze had ik laten ontdooien en vervolgens besmeerd met een lekkere barbecue saus. Deze had ik zelf gemaakt, met honing, mosterd en ketchup. Je kunt natuurlijk ook een kant en klare saus nemen.
’s Ochtends had ik al kipfilets schoongemaakt en in stukken gesneden en deze in een marinade van honing, olie en verse kruiden uit de tuin gedaan. Deze kip was absoluut heerlijk doordat de honing een beetje ging karmelieten op de barbecue, een echte aanrader dus!

Verder had ik zelf een aardappel salade gemaakt. Ook heb ik een lekkere groene salade geserveerd met komkommer, sla en feta. Verder rijst, saté saus en fruit uit blik.

Een vriendin had een lekker zelfgemaakt dessert meegenomen en iedereen had wat te drinken meegenomen, de één een fles wijn, de ander een kratje bier. Doordat iedereen zelf wat mee nam, kon ik mooi geld besparen op het drinken. We hebben een heerlijke barbecue gehad!