Beton repareren

Het kan helaas voorkomen dat beton slechter wordt. Het kan bijvoorbeeld langzamerhand aan het afbrokkelen zijn. Het is dan zaak om het beton te repareren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er gaten en scheuren in het beton komen, of er kan betonrot optreden. Wanneer een van deze problemen optreedt, dan kan dit weer voor verdere problemen zorgen voor het stukwerk of het huis bijvoorbeeld. Het is daarom belangrijk dat er een stukadoor het beton komt repareren en dat is dan ook geen probleem voor deze specialisten.

Het uitvoeren van een beton reparatie

Wanneer u te maken heeft met beton wat nodig onderhoud nodig heeft, dan is het zaak om een stukadoor in te schakelen. De meeste problemen beginnen met kleine scheurtjes en die worden vanzelf groter naarmate de tijd. Als er dan niet tijdig wordt gereageerd op deze scheurtjes, kan het zo zijn dat deze scheurtjes gaan resulteren in het afbrokkelen van het beton. Er zijn dan een aantal handelingen die doorlopen moeten worden. De scheurtjes worden handmatig opgevuld met beton mortel. Dit zal waarschijnlijk twee keer moeten plaatsvinden, omdat mortel uit twee componenten bestaat en het nog wel eens wil gaan inkrimpen. Voordat de 2e laag mortel aangebracht wordt, moet er een dag of twee rust tussen zitten. Als er sprake is van betonrot is het belangrijk bij beton repareren dat het rotte beton verwijderd wordt. Rot beton is eigenlijk beton met roest verschijnselen van het staal of beton dat kapot is.

De afwerking van het beton is ook een cruciale stap. Het beton zorgt voor het geheel rechtstaan van een huis en bij de afwerking is het dan ook zaak om het nog een laatste keer te voorzien van een middel wat vorst en vocht tegengaat. De kosten voor beton repareren verschilt per klus, maar worden in de meeste gevallen gerekend per uur. Daarnaast komen nog voorrijkosten en materiaalkosten erbij. Voor kleine scheurtjes en dergelijke is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Zo zijn er genoeg mogelijkheden om de mortel zelf aan te brengen. Zo kan je flink besparen op de kosten.