Drupal Hosting

Webhosting is een dienst die niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. Misschien heb je als consument er niet dagelijks mee te maken, maar indirect heb je dat natuurlijk wel. Bij webhosting is er eigenlijk sprake van het beschikbaar stellen van ruimte op het internet voor het opslaan van informatie. Dat kan gaan om tekst, grafisch materiaal zoals afbeeldingen, video of andere zogeheten content. Deze informatie is meestal bedoeld om beschikbaar te stellen, te laten zien of te delen met anderen. Dat klinkt natuurlijk heel breed, maar bedoeld wordt natuurlijk dat je de informatie die je opslaat, laat zien in de vorm van een website. Zo simpel is het. Tegenwoordig zijn bedrijven voor een groot deel afhankelijk van hun website om informatie over zichzelf te laten zien, en daarmee gevonden te worden voor potentiƫle klanten. Ook consumenten kunnen een website beheren; meer en meer mensen delen informatie met elkaar op het internet.

Niet alleen in de vorm van een eigen website, maar ook via de social media zoals Facebook, Twitter, Path, Pinterest en Linkedin. Dit zijn natuurlijk websites die ergens gehost zijn.

Er zijn veel verschillende vormen van hosting. Gratis hosting bijvoorbeeld is tegenwoordig niet meer populair, vanwege het feit dat de host dan reclame uitingen kan plaatsen. Daarnaast zijn de kosten voor betaalde hosting doorgaans niet hoog, zodat betaalde hosting een doorgaans erg gangbare optie is. Veel hosting bedrijven bieden daarnaast gespecialiseerde hosting, voor bijvoorbeeld speciale CMS pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor speciale Drupal hosting, Joomla hosting of WordPress hosting.

Daarnaast zijn er talloze opties zoals bijvoorbeeld Shared hosting, Virtual Private server of Deciated hosting. Webhosting is er dus in alle soorten en maten.