Magneetvissen een hobby voor iedereen

Magneetvissen is een leuke hobby om je vrije tijd mee te vullen. Maar wat is magneetvissen nou eigenlijk? Magneet vissen is een opkomende trend in Nederland het bestaat al lange tijd toch is het voor veel mensen onbekend .Het concept is simpel je hebt een magneet nodig en een stevig touw. Daarmee ga je naar een plek met water waar je wil gaan vissen. Als je eenmaal een goede plek gevonden hebt kan het vissen beginnen. Zorg altijd dat de magneet stevig aan het touw vast zit, dit moet omdat de beter vismagneten over de 200 kg kunnen trekken je kunt dan zelf wel na gaan dat het handig is dat de magneet goed vast zit.

Soorten vismagneten

Er zijn vele varianten vismagneten zo zijn er al magneten vanaf 50 kg trekkracht, dit is aanzienlijk weinig. Het is niet de moeite waard om daar mee te gaan vissen. Wil je serieus wat gaan vangen zul je een magneet vanaf 120 kg moeten aanschaffen. De magneten boven de 120 kracht zullen de vangsten doen toenemen. De vismagneten worden van neodymium gemaakt, neodymium is het magnetischte martiaal op aarde vandaar de sterke trekkracht van de magneten.

Slim nadenken voor het vissen

Voor mageneetvissen moet je slim na denken want wat wil je gaan vangen? en waar vergroot je de kans op de vangsten die je wil? Net als echt vissen vang je overal wel vis, maar waar vang je nou de vis die je wilt vangen? Zo werkt het dus ook met magneetvissen. Overal in het water licht oud ijzer dus je zult overal wel wat omhoog halen. Als je wilt gaan vissen om geld te verdienen voor oud ijzer ga dan naar een grote haven of gracht je zult elke keer dat je gooit wat omhoog halen. Ook is het leuk om gestolen spullen omhoog te vissen deze zul je veelal op afgelegen plekken opvissen. Vaak zijn dit plekken waar dieven gestolen spullen onopgemerkt kunnen dumpen en snel weg kunnen.

Functies vismagneten

De magneten hoeven niet alleen te dienen voor het vissen op oud ijzer zo is het handig om bijv. sleutels, service gereedschap etc die verloren zijn weer boven water te halen. Ook kun je door middel van de magneet spullen ophangen aan een ijzeren balk hier hoef je dus niets voor te boren. Voor metselaar kan de magneet ook handig zijn. denk aan de spouwmuren daar kan zo nu en dan wel eens wat tussen vallen, de magneet is dan een handig hulpmiddel om de spullen er tussen uit te halen.

Magneetvissen video

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan deze video over magneetvissen: