Game PC samenstellen

Een goede game PC kan ervoor zorgen dat het gamen nog leuker wordt. Er is namelijk niks meer vervelend dan een computer die niet aan jouw wensen voldoet. Verstandig is dan ook om jezelf af te vragen wat je nodig hebt en welke eisen je hebt aan jouw game PC. mogelijke eisen zijn: levensduur, snelheid, geheugen en comfort. Een game PC verschilt met de normale computer, omdat de game computer speciaal ingericht is voor het spelen van games. er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden, als je zelf een game PC wilt aanschaffen.

Welke onderdelen zijn belangrijk?

  • Het moederbord
  • De voeding
  • Het interne geheugen
  • De processor
  • De grafische kaart

Dit zijn niet alle onderdelen van de game PC, maar zijn wel de meest belangrijke onderdelen voor het goed functioneren van je eigen PC. het moederbord verbindt eigenlijk alle onderdelen van de computer. Zo is en blijft je computer snel en stabiel bij een goed moederbord, als alle verbindingen simpelweg goed zijn. De voeding is eigenlijk de stroomvoorziening van de game PC en zorgt ervoor dat de computer van een constante hoeveelheid stroom voorziet. De kwaliteit van de voeding wordt bepaald door hoe constant hij stroom kan leveren. Pieken en dalen in stroomvoorziening kan ervoor zorgen dat je PC vast zal lopen. Besparen op de voeding wordt dan ook niet aangeraden. Het interne geheugen zorgt ervoor dat je soepel en snel kunt gamen en wordt ook wel het korte termijn geheugen genoemd.

De processor is een onderdeel waar wel op bespaard kan worden. De processor is al te koop voor rond de honderd euro, maar duurdere varianten zijn meerdere malen duurder. De processor bepaald wat de computer aan kan en tevens de snelheid. Het is dus wel een belangrijk onderdeel, maar in de meeste gevallen is het niet nodig om een dure variant te kiezen. De grafische kaart is een ander cruciaal onderdeel van de game PC. Dit bepaald namelijk het grafische aspect. Het zorgt ervoor dat de beeldweergave snel en in mooie kwaliteit verloopt. Deze onderdelen zijn het belangrijkst bij het samenstellen van je eigen game PC. Op deze manier kan je je eigen eisen goed afstemmen en kan er tevens bespaard worden op sommige onderdelen.