Wat te doen tegen een onaangename adem?

Een slechte adem is iets waar veel mensen in Nederland last van hebben of van hebben gehad. Een slechte adem wordt ook wel halitose genoemd. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een overdaad aan bacteriën.

Deze bacteriën zitten op de achterzijde van de tong. Je zult vaak ook zien dat je een witte tong hebt, als je een slechte adem hebt. Dit is voor bacteriën een ideale plek om zich te nestelen, want het witte laagje op je tong is rijk aan vocht en voedsel voor bacteriën. De bacteriën op je tong producten een zogenaamde zwavel. Deze zwavel zorgt voor een adem die nou niet bepaald lekker ruikt.

Slechte adem oplossing

Als je een slechte adem verhelpen wilt moet je natuurlijk eerst wel weten wat je precies moet doen en wat de oorzaken allemaal zijn. Ten eerste is het belangrijk dat je regelmatig tandenpoetst. Het liefst twee tot drie keer per dag. Ook het gebruik van tandenstokers en flosdraad zijn aan te raden. Ook ontstoken tandvlees kan zorgen voor een slechte adem, maar vaak is dat bij de meeste mensen niet de oorzaak.

Als je een slechte adem hebt moet je naast dat je regelmatig je tanden te poetsen ook een tongschraper gebruiken. Doet dit eveneens twee keer per dag. Het is ook aan te raden om je mond regelmatig te spoelen met mondwater dat alcoholvrij is. Als je het genoemde in de praktijk brengt zul je merken dat je snel van je slechte adem bent verlost.