Goji bessen

Op zoek naar goji bessen? Mevrouw Noot verkoopt ze!

Gezondheid en voeding staan steeds meer in de belangstelling. Vrijwel dagelijks komen er wel nieuwe feiten naar buiten over de invloed van voeding op onze gezondheid. Inmiddels zijn er ook tientallen kookprogramma’s te bekijken op tv of via internet waar lekker en verantwoord koken centraal staan.

Superfoods
De laatste tijd staat er ook een categorie voedingsmiddelen in de belangstelling die we superfoods zijn gaan noemen. Dit zijn voedingsmiddelen waaraan bijzondere eigenschappen worden toegeschreven. Zo zijn er aanwijzingen dat deze superfoods kunnen helpen om bepaalde ziekten te voorkomen of zelfs te genezen. Binnen de superfoods komen we ook allerhande noten, zaden en bessen tegen. Walnoten en cashewnoten zijn bijvoorbeeld bekend om hun hoge gehalte omega 3 vetzuren.

Goji bessen
Ook goji bessen worden beschouwd als superfood. Goji bessen zijn een soort rozijnen die vooral in Aziƫ groeien en vooral in China al decennia lang worden gegeten vanwege hun heilzame eigenschappen. Goji bessen hebben een hoog anti-oxidant gehalte en zouden zelfs helpen om Alzheimer te voorkomen. In Nederland worden ze vooral in gedroogde vorm verkocht zodat ze lang goed blijven. Goji bessen die je hier koopt moet je dan ook eerst weken in lauw water voordat je ze kan eten. Daarna kan je ze over al in verwerken. Zo kan je elke dag een handje goji bessen toevoegen aan de yoghurt of bijvoorbeeld in een salade verwerken. Lekker en gezond!

Bestel online
Goji bessen koop je in de winkel of je bestelt ze online, bijvoorbeeld bij Mevrouw Noot. Dit is een gezellige notenwinkel aan de Broederenstraat 23 in Deventer. Voor iedereen die niet in de buurt woont verstuurt Mevrouw Noot bestellingen die online worden gedaan door het hele land.