Dampremmende folie voor luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is tegenwoordig helemaal de trend. Dit houdt in dat een woning zo goed mogelijk is geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen. Dit alles is natuurlijk ingegeven door ons streven om energie te besparen en om duurzaam te bouwen.

Meest bekend zijn dampremmende folies
Luchtdicht is echter niet hetzelfde als niet ventileren. Ventilatie is zeker nodig, maar dan wel op een gecontroleerde manier. Ventilatie moeten we hierbij overigens niet verwarren met tocht, want tocht is wél weer nadelig voor het energiegebruik van een woning. Om tocht te voorkomen worden tegenwoordig alle nieuwbouwwoningen voorzien van speciale folies. Deze folies hebben verschillende functies. Het meest bekend is waarschijnlijk dampremmende folie. Deze folie worden gebruikt aan de binnenkant van een woning om deze luchtdicht te maken, terwijl via speciale ventilatie-openingen elders in de woning de lucht wel kan circuleren.

Waterkerende folie
In tegenstelling tot dampremmende folies (ook wel dampdichte folie genoemd) zijn er ook folies ontwikkeld die juist vocht in de vorm van condens moeten doorlaten. Dit zijn waterkerende dampdoorlatende folies en ze worden toegepast aan de buitenkant van een woning, onder het pannendak. De functie is tweeledig: voorkomen dat vocht van buitenaf binnendringt en vocht van binnenuit laten verdampen. Dit laatste is belangrijk want vocht dat de constructie binnendringt is vrijwel niet te voorkomen. Als het niet verdampt kan dit leiden tot schimmelvorming of houtrot waardoor een constructie verzwakt.

De beste bouwfolie
Er zijn verschillende soorten folies verkrijgbaar voor verschillende toepassingen. Platte daken hebben een andere folie nodig dan hellende daken, waarbij de hellingsgraad verder doorslaggevend is voor de toegepaste folie. Professionele bouwfolies zijn over het algemeen beter dan de kwaliteit die we vinden bij bouwmarkten, en wat dat betreft behoort dit bedrijf in Zutphen tot de top. Sterker nog, ze zijn marktleider in Nederland en leveren bouwfolies aan talloze nieuwbouwprojecten. Bent u als aannemer op zoek naar de beste bouwfolie? Dan is het raadzaam eens contact op te nemen met deze specialisten.