Wat is ook al weer een inboedelverzekering?

Verzeker je inboedel
Een inboedelverzekering is een verzekering tegen schade die u aan de inboedel kan oplopen. Deze verzekering valt niet onder de grote schadeverzekering, maar onder een brandverzekering. Omdat u met een inboedelverzekering enkel uw meubilair, uw inboedel veilig stelt tegen brandgevaar, in grote of kleine hoeveelheid. Een inboedelverzekering is dus zeker handig om zulke gevaren qua brand te voorkomen met een inboedelverzekering.

Schadeverzekering

Een inboedelverzekering is in feite ook wel een schadeverzekering, maar valt er dus niet onder. Dit is zo geregeld onderling met de verzekeringsmaatschappijen en verder heeft het niet veel invloed op uw eigen omstandigheden als er een geval zou zijn van brand in uw eigen woning.

Inboedel

Misschien is het wel slim om even vast te stellen wat onder het begrip inboedel valt. Want u begrijpt waarschijnlijk ook dat niet alles hieronder kan vallen. Een voorbeeld: uw mobiel die op de kast lag, valt deze wél onder de inboedel of niet en wordt deze dan wel verzekerd? . Een aantal voorbeelden, die wél tot de inboedel behoren: aanhangwagens, vaartuigen, tuinaanleg, kleine huisdieren, fietsen en bromfietsen. Zaken als geld behoren níet tot de inboedel en een mobiel die op de kast lag. U raadt het al: die hoort ook níet tot de inboedel.

Natuurlijk gaat dit over de basis inboedelverzekering en is dit bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wel te bespreken om dit anders op te lossen, om er andere financiële zaken ook bij te betrekken en deze veilig te stellen om te verzekeren als inboedel. Dit is een lastige verzekering, u kunt ons altijd via deze website benaderen als u vragen hebt over deze of andere verzekeringen.