Spaarplan

SpaarplanGeld besparen is vaak moeilijker dan je vooraf denkt, een spaarplan kan je hier goed bij helpen. Geld besparen heeft vaak de achterliggende reden dat je het geld goed voor iets anders kunt gebruiken maar het is ook interessant om hiermee geld over te houden voor andere leuke dingen.

Wat is eens spaarplan eigenlijk

Met een spaarplan stel je jezelf een spaardoel, een doel waar je naar toe gaat sparen. Je kunt het bedrag dat je wilt sparen bij elkaar krijgen door geld te besparen op andere zaken. Een spaardoel doet eigenlijk niks anders dan berekenen hoe veel je maandelijks moet sparen om je spaardoel te bereiken. Dit is geen ingewikkelde of hogere wiskunde maar alleen een simpele berekening. Laat ik een voorbeeld geven. Stel je wilt 1000 euro in een half jaar bij elkaar sparen, dit kun je bereiken door iedere maand 166 euro apart te zetten want 166 keer 6 is 996, dus bijna 1000 euro. Zie je nu hoe simpel het eigenlijk is? Het gaat er ook niet om hoe simpel of ingewikkeld iets is, het gaat erom dat het werkt en dat je er iets aan hebt! Ik zelf zet iedere maand 200 euro apart, hierdoor spaar ik ieder jaar 2400 euro wat ik kan gebruiken voor bijvoorbeeld witgoed dat kapot gaat, leuke uitjes met de kids maar ook om duurdere tijden op te vangen zoals kerst of maanden waarin we meer verjaardagen hebben dan normaal.

Wat is belangrijk als je een spaarplan hanteert

Je denkt vast dat een spaarplan in theorie werkt maar om nou iedere maand 200 euro te pinnen of over te schrijven is te veel werk. Nou wist je dat je gemakkelijk en automatisch iedere maand bijvoorbeeld 200 kunt laten overschrijven naar je spaarrekening. Dit hoef je maar een keer aan te vragen of zelf via internetbankieren in te stellen, thats it! Probeer het ook eens, die bij elkaar gespaarde 2400 euro geeft mij in ieder geval een rustgevend gevoel.

Wil je echt hulp bij je financie├źn, je administratie of een hypotheek, dan kun je het beste een administratie kantoor, hypotheek adviseur of financieel planner in de arm nemen. Meer tips daarover lees je op www.leonardadvies.nl.