Geld bespaar tips: Uit eten

Uit eten in en restaurant
Iedereen is gek op geld besparen. Daarom hebben wij een aantal simpele geld bespaar tips voor je op een rijtje gezet. Iedere keer een ander thema, dit keer: Geld besparen op uit eten!Bestel naast een ‘lekker drankje’ ook een glas of karaf kraanwater. Dit scheelt zeker één of twee drankjes en het is ook nog eens een stuk gezonder!

Wist je dat: politieke partij Groenlinks wil dat kraanwater verplicht gratis moet zijn in restaurants omdat dit beter voor het milieu is dat al die kleine glazen flesjes met water.

Nog een goede geld bespaar tip: Bedenk eens, wil je echt een voorgerecht? Thuis eet je waarschijnlijk ook zelden een voorgerecht. Vaak kun je helemaal niet alles op al je zowel een voor- als een hoofdgerecht neemt. En dan ook een nagerecht natuurlijk! Als je echt iets vooraf wil kun je beter gezamenlijk een stokbroodje met boter bestellen.
Stel jezelf voor de keuze: Ik neem vandaag een voorgerecht of een nagerecht. Vaak kosten beide zo’n zes tot tien euro per stuk. Wanneer je er één schrapt eet je waarschijnlijk meer dan voldoende maar scheelt het je op de rekening.

Deel eens een dessert! Vaak zijn de toetjes in restaurants aan de grote kant. Vraag gewoon twee lepels en bespaar flink op de rekening.

Kijk voor je een keuze maakt voor een restaurant op internet. Vaak hebben restaurants een website met daarop de kaart. Hier kun je kijken hoe duur een hoofdgerecht ongeveer is. Kijk dan ook direct even naar de beoordelingen die een restaurant heeft gekregen. Je wilt natuurlijk wel geldbesparen op uit eten gaan, maar het is zonde als je niet lekker eet!